fbpx

Stad Blankenberge stroomlijnt drukte in winkelstraten met ledschermen van LED-AD

 In Geen categorie

Hij is weer voorbij, die niet altijd zo mooie zomer. Qua weer best wel, maar ja, je weet wel. Het c-woord. Toch vonden nog altijd heel wat toeristen de weg naar onze kust, alleen: helemaal vrij om te gaan en te staan was je niet. De lokale en andere overheden deden er alles aan om toch enigszins voor spreiding van de dagjesmensen te zorgen en de drukte te verdelen over de badplaatsen. In die badplaatsen werd dan ook nog eens gepoogd om de bezoekersstromen in de winkelstraten en op het strand in goede banen te leiden. Stad Blankenberge klopte daarvoor aan bij LED-AD. Wij werkten voor hen deze oplossing uit:

Een ledscherm om de drukte in de winkelstraten te spreiden

In eerste instantie zocht stad Blankenberge ons aan om een scherm te huren dat de drukte in de winkelstraten moest weergeven. Toen de concentratie aan shoppers al te zeer begon te pieken, verschenen er berichten op het scherm om de passanten af te leiden naar andere straten om zo de drukte te spreiden.

De klant kan zelf inloggen op het eigen webplatform van LED-AD om er het softwaresysteem aan te sturen. Tekst en beelden kunnen in geen tijd worden aangepast, zonder dat onze tussenkomst vereist is.

Een ledscherm om de drukte op het strand te reguleren

Nadien volgde de vraag om een tweede scherm te plaatsen om de drukte op het strand weer te geven op een sterk visuele manier.

Werken met de klassieke afbeeldingen en boodschappen zou geleid hebben tot een mogelijk scenario van wel 150 combinaties van tekst en beeld, die dan allemaal vooraf gemaakt zouden moeten worden. Onhandig, dus stelden we een webapplicatie voor die visueel de strandzones weergaf, elk met een kleurcode. Medewerkers van de stad en politiemensen konden met een druk op de knop de kleurcodes aanpassen.

Als de nood het hoogst is, is LED-AD op zijn best: donderdag hebben we dat voorstel geformuleerd, vrijdag werd het goedgekeurd door de klant en op dinsdag was alles up and running. Vier dagen zweet (gelukkig bloed noch tranen), maar LED-AD klaarde de klus op tijd.

Op zoek naar een oplossing om de bezoekers- of verkeersstromen in je stad of op je evenement in goede banen te leiden?