fbpx

Hoe kun je nieuwe medewerkers vinden?

 In Toepassingen van ledschermen

Goede tijden, slechte tijden, coronacrisis of niet: altijd zijn er vacatures open voor sterke werkkrachten en specifieke profielen, en die zijn soms aartsmoeilijk om in te vullen. Rekruteerders en headhunters nemen nog altijd massaal hun toevlucht tot de bekende kanalen, zoals print job advertising, jobadvertenties op de bekende jobsites of via socialemediacampagnes. Mogen we echter ook eens een lans breken voor jobrecrutering via ledschermen? En wel hierom:

De kost van personeelsadvertenties op ledschermen 

Het is afhankelijk van het medium dat je kiest, maar meestal is print advertising echt duur. Wie de advertentiekits van de grote jobmedia al eens opvroeg, weet over welke grootordes we het hebben. Ga je goedkoper, dan schiet het bereik er al gauw mee in. Het budget voor adverteren op ledschermen is vaak iets vriendelijker.

Digitaal adverteren is niet altijd zo duur, maar je mist dan meestal de visuele impact. Dat is meteen ook ons volgende punt.

De visuele impact van personeelsadvertenties op ledschermen

Slim digitaal adverteren hoeft niet zo duur te zijn als print advertising. Maar het nadeel is dan weer dat je niet zo heel veel visuele impact kunt maken. Tekstueel ben je vaak al gebonden door een beperkt aantal tekens, en je kunt wel een leuke visual bedenken, maar echt groot kun je er niet mee uitpakken.

Dat geldt trouwens ook voorprint advertising. Groter dan de paginagrootte van de krant of magazine kun je niet gaan.

Op een ledscherm kun je niet alleen de grootte van het scherm uitbuiten, je krijgt het indringende lichteffect erbij en je kunt eventueel ook dynamisch werken met een of twee visuals of beweging.

De flexibiliteit van personeelsadvertenties op ledschermen

Bij print advertisingmoet je je jobadvertentie sterk op voorhand inplannen en aanleveren volgens de technische specificaties. Een hele klus, die nogal wat tijd vraagt. Tussen aanleveren en verschijnen zit bovendien ook nog wat tijd. Misschien is je vacature tegen dan al ingevuld, maar je budget ben je kwijt.

Als je adverteert op de ledschermen van LED-AD, kun je je spot op elk moment aanpassen indien nodig, of de vacature stopzetten zodra ingevuld.

De lokale kracht van personeelsadvertenties op ledschermen

Onderzoeken van de sociale kantoren wijzen allemaal in dezelfde richting: ongeveer een op zeven Belgen zou van job veranderen als hij daarmee zijn woon-werkverkeer kan inperken. Een mooi potentieel toch voor werkgevers die lokaal talent zoeken. Maar lokaal mikken op het juiste personeel: hoe doe je dat?

De echt grote print mediamet enige sérieux zijn vaak nationaal, en hoe lokaler je gaat, hoe moeilijker het wordt om te adverteren in een kwalitatieve context. Je weet ook niet welk profiel wat leest: leest de veelgezochte bouwvakker de Tijd of de Beiaard? Wat leest de ingenieur bouwkunde?

Wat je wel weet, is dat zowel de bouwakker als de ingenieur bouwkunde in je regio altijd staan aan te schuiven op datzelfde knooppunt, of dagelijks van en naar het werk tuffen via die op- of afrit. Een schermadvertentie maakt geen onderscheid tussen profielen: we moeten allemaal de baan op.

Met digitaal adverteren kun je ook wel heel plaatselijk mikken, maar opent de bouwvakker of ingenieur elke dag zijn Facebook of LinkedIn, of bekijkt hij die Google jobadvertentie nauwgezet?

Slotbedenking: zoek je een werkzoekende of zoek je een sterk profiel dat al aan de slag is?

Overigens: het geschikte profiel is misschien niet noodzakelijk op zoek naar ander werk. Of werk in de regio. Maar staat er wel onbewust voor open. Dan zal die advertentie in de krant of op zijn computerscherm niet veel aandacht krijgen. Maar dat lichtgevende bord bij hem in de regio, dat hem dagelijks een mooi werkaanbod doet, daarmee is de kans groter dat zijn geest wel gaat rijpen om lokaler te gaan werken.


Lokaal personeel rekruteren via ledschermen?

LED-AD zoekt de juiste positionering voor je uit en denkt mee over de beste advertentie met de grootste visuele impact.
Bel ons op +32 9 279 90 00 | Stel je vraag via info@led-ad.be